Известие

Collapse
No announcement yet.

Проверка нивото на маслото

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
    Истинските филтри имат байпас клапани защото като се задръсти от нещо да вземе да отвори и да продължи циркулацията на маслото, а не да се скапе двигателят. Ама байпас .....
    Браво! Разбрал си за какво служат байпас клапаните (там където ги има). Сега се понапъни още малко за да разбереш, как работят и възвратните клапани на филтрите (тях ги има доста по-често) и всичко ще е ОК.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

явно има някой бавноразвиващ се, ама не съм аз определено
      Със сигурност си ти, определено.
      Ама може и да не си бавноразвиващ (не те познавам), но със сигурност си технически инвалид-карък (личи си от всяка твоя дума).
      Дори сам си си показал клапана в твоя пост №10, ама дори си толкова технически инвалидно-карък същество, че най-елементарен филтър не знаеш от какво се състои. Лошо няма да не знаеш. Въпроса при теб е, че дори с картинка да ти се покаже, а смешното е, че дори сам си го показваш, пак не вдяваш нищо. Просто като си технически нефелен тип, няма как да си представиш нещата.
      Признавам те бе, човек. Наистина си техничекси инвалид-карък.
      Продължавай в същия дух.
      Last edited by BO; d.m.y г., 16:04.
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

явно има някой бавноразвиващ се, ама не съм аз определено]
        питай го сега, че не ми се разправя , как се мери масло при двигатели където филтъра е надолу , нямат клапани и не може да се изпразни. Това с клапаните на филтрите и маслените магистрали му е фикс идея.
        Колко минути се чака, студена, топла, да знам как да си премеря правилно маслото, че нещо се притесних
        Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
          питай го сега, че не ми се разправя , как се мери масло при двигатели където филтъра е надолу , нямат клапани и не може да се изпразни. Това с клапаните на филтрите и маслените магистрали му е фикс идея.
          Колко минути се чака, студена, топла, да знам как да си премеря правилно маслото, че нещо се притесних
          Лорде, след малко ще се притесниш още повече, когато алфистът-идеалист извади някое диференциално уравнение, с което да докаже, че нивото на двигателното масло се мери при още съвсем топъл двигател.
          Но не се безпокой, защото тогава ще се включа аз - най-малкото защото диференциалните уравнения са ми любими още от последните класове на гимназията, когато те дори не бяха включени в учебния материал и ги изучавах просто за удоволствие.

Comment

На различните марки филтрите имат разлика в размера,някои по-голяма спрямо другите.
            Кой е правилния филтър и как оказва влияние на нивото на маслото?

----------------------
            Spaghetti racing Team
            Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
              Със сигурност си ти, определено.
              Ама може и да не си бавноразвиващ (не те познавам), но със сигурност си технически инвалид-карък (личи си от всяка твоя дума).
              Дори сам си си показал клапана в твоя пост №10, ама дори си толкова технически инвалидно-карък същество, че най-елементарен филтър не знаеш от какво се състои. Лошо няма да не знаеш. Въпроса при теб е, че дори с картинка да ти се покаже, а смешното е, че дори сам си го показваш, пак не вдяваш нищо. Просто като си технически нефелен тип, няма как да си представиш нещата.
              Признавам те бе, човек. Наистина си техничекси инвалид-карък.
              Продължавай в същия дух.
              Браво ВО, не знаех че байпас клапанът е редуцир вентил и т.н.

Comment

Е това, ...просто не е истина.
                В последно време, тоя форум, уж технически, направо е справочник "Как да си повредим автомобила".

---------- Post added at 17:29 ---------- Previous post was at 17:25 ----------

Първоначално публикувано от Zlobich Покажи съобщение
                На различните марки филтрите имат разлика в размера,някои по-голяма спрямо другите.
                Кой е правилния филтър и как оказва влияние на нивото на маслото?

----------------------
                Spaghetti racing Team
                Щом производителят е написал, че е за даден автомобил, значи става за указаният. Разликата е 100-200мл.
                Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Браво ВО, не знаех че байпас клапанът е редуцир вентил и т.н.
                  Продължаваш да се мажеш с лайна по технически инвалидната си глава.
                  Давай, давай.
                  Дано само да заключат темата накрая, а да не я изтрият и отново да ти отворят чадър, и да ти прикрият тоталния техническо-инвалидния "интелект".
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение

Е това, ...просто не е истина.
                    В последно време, тоя форум, уж технически, направо е справочник "Как да си повредим автомобила".

---------- Post added at 17:29 ---------- Previous post was at 17:25 ----------

Щом производителят е написал, че е за даден автомобил, значи става за указаният. Разликата е 100-200мл.
                    Да така е,но все пак това си е разлика,как да разберем кой колко милилитра събира?
                    По-голям или по-малък филтър е по-добре?
                    Очаквам адекватно включване от наличния капацитет,че ми се иска да икономисам'' Xмл.'' масло,но пък не съм сигурен как да премеря маслото и как ще се отрази големината на филтъра на мАторя. От тук малко,от там малко и ще го докарам до половин литър а това си е удар по семейния бюджет
                    Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Първоначално публикувано от Zlobich Покажи съобщение
                      Да така е,но все пак това си е разлика,как да разберем кой колко милилитра събира?
                      По-голям или по-малък филтър е по-добре?
                      Очаквам адекватно включване от наличния капацитет,че ми се иска да икономисам'' Xмл.'' масло,но пък не съм сигурен как да премеря маслото и как ще се отрази големината на филтъра на мАторя. От тук малко,от там малко и ще го докарам до половин литър а това си е удар по семейния бюджет
                      По-малък филтър, по-честа смяна.
                      Няма особена далавера.
                      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Колко по-честа от 10К?

До тук едно мнение,но капацитета на форума не отговаря?
                        Аз държа на още мнения?

Comment

Аз дето не разбирам толкова, като прочетох, че филтъра се пълни всеки път ми стана смешно. Знам, че филтъра се пълни веднъж и то като е нов. За размера на филтъра, не мисля, че има значение. По-скоро има значение механиката му така да кажем, как е направен и дали държи налягане.

Ако греша, някой да ме поправи, не съм толкова технически грамотен и не парадирам.

Comment

Ето нивото на маслото ми след 10 часа почивка на колата:

И съответно измерено на загряла кола, след около 1 минута престой. Реално по-малко. Колкото да вземеш салфетка, да излезеш, да вдигнеш капака и да го измериш:

Та на студено или на топло да си меря маслото, че не разбрах в крайна сметка?
                            A20DTH ЖТД ама не баш

Comment

ВО, сигурен ли си, че нямаш проблем с въпросния възвратен клапан? Разликата е доста голяма. Ако допуснем, че нагласиш нивото точно между минимума и максимума преди студен старт, би трябвало нивото да падне доста под минимума при работещ мотор. А това не ми се вижда добре.

PS: Освен ако това на втората снимка не е максимума.

Да - очевидно е максимума. Значи всичко е ОК. Като изключим това, че маслото е малко много.
                              Last edited by ecotronic; d.m.y г., 20:02.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

И двамата с ВО имате проблем не само с възвратния клапан, а и с фикс идеите ви за него

Comment

Working...
                                X